TamilNadu General Knowledge - Set 02

This post provides the static General Knowledge questions and answers about the TamilNadu. This will helpful for the candidates who prepare the TNPSC Exam, UPSC, SSC and other competitive exams.

TamilNadu General Knowledge - Set 02

Tamilnadu General Knowledge Questions and Answers:

Hello Friends,

We provide the state-wise General Knowledge Questions and Answers for all the competitive exams such as UPSC, TNPSC, Indian Army, Indian Navy, Indian Air Force Exams:

1. Which is the state Fruit of TamilNadu?

Answer: Jackfruit

2. Which is the state Game of TamilNadu?

Answer: Kabaddi

Explanation:

Kabaddi is also the state game of the Indian states of Andhra Pradesh, Telangana, Tamil Nadu, Maharashtra, Bihar and Punjab. It is also the national sport of Bangladesh.

3. Who is the writer of Tamil Thai Vazhthu?

Answer: P. Sundaram Pillai

4. Which is the state Dance of Tamilnadu?

Answer: Bharathanattiyam

5. Who is the first governor of Tamil Nadu?

Answer: Sardar Ujjal Singh

6. Who is the first Chief Minister of TamilNadu?

Answer: A. Subbarayalu Reddiar

7. Who is the first President of the Madras Legislative Council?

Answer: P. Rajagopalachari

8. which is the east part sea of TamilNadu?

Answer: Bay of Bengal

9. Which is the coolest place in TamilNadu?

Answer: Ooty

10. Which is the beautiful district in TamilNadu?

Answer: Yercaud

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
1
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0