Friday, 15 November 2019   |

ACIO Exam Study Material Set - 03


1. Which Planet is nearest to the earth?

Answer: Venus

2. Who invented the Decimal system?

AnswerBhaskara

3. Which is the longest latitude?

Answer: Equator 

4. Which bank is called as Imperial Bank of India?

Answer: State bank of India (SBI)

5. Which bank is called as the Banker of Banks?

Answer: Reserve Bank of India (RBI)

6. The largest island in the Indian Ocean is? 

Answer: Madagascar

7. When was the Agmark act passed in India?

Answer: 1937

8. Where was the first cotton mill set up in India?

Answer: Mumbai

9. When was the Mandal Commission established in India?

Answer: 1 January 1979 

10. Who built the Lohagarh Fort in Inda?

Answer:  Maharaja Suraj Mal


Date: 09 April 2019    Comments: 0


Comments - 0

There are no comments yet

Leave A Comment