General Knowledge Set – 209 SSC Exam:

1. Where did India play its 1st one day international match?

Answer: Headingley

2. Which is the largest Public Sector Bank in India?

Answer: State Bank of India

3. If CO2 concentration in the blood increases, what will breathing?

Answer: Increase

4. If the dew point is below freezing, it is referred to which point?

Answer: Frost point

5. Where are the Relics of Buddha preserved?

Answer: In Stupa

6. How is the censorship of the press judged?

Answer: By the test of reasonableness

7. Which is printed on a commonly used fluorescent tube light?

Answer: 6500 k

8. The name of Prakash Padukone is associated with which game?

Answer: Badminton

9. Which is a hot wind?

Answer: Zonda

10. By tradition, the famous lexicographer Amaraslmha was a contemporary of which poet?

Answer: Kalidasa

11. The Indian Football team made its first appearance at Olympics in ?

Answer: 1948

12. In which organ carbohydrate is stored as glycogen?

Answer: Liver

13. In which year was Panchayati Raj started in the country?

Answer: 1959

14. Which hot dry local winds that blow on the eastern side of the Alps Mountain?

Answer: Foehn

15. Which works is ascribed to the famous poet Rajasekhara?

Answer: Karpurmanjari

16. Which element does not show variable oxidation states?

Answer: Zinc

17. Which bank is the Banker of the Banks?

Answer: RBI

18. Which is the largest tribal community in India?

Answer: Gonds

19. Which type of coal represents the first stage of formation of coal?

Answer: Peat

20. Which Sikh Guru fought Mughals?

Answer: Guru Gobind Singh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *