CURRENT AFFAIR GK QUESTION- APRIL 19,2024

1. What is the theme of ‘World Heritage Day 2024’?

Answer: Discover and Experience Diversity.

2. Tiranga Barfi, recently got a GI tag, belongs to which city of Uttar Pradesh?

Answer: Varanasi.

3. Recently, a state-of-the-art Submersible Platform for Acoustic Characterization and Evaluation (SPACE) was inaugurated in which state?

Answer: Kerala.

4. Leaf Litter Frog, recently seen in the news, is primarily found in which forest?

Answer: Brazilian Atlantic Rainforest.

5. What is ‘Salas y Gomez’, recently seen in the news?

Answer: Oceanic ridge in the Southeastern Pacific Ocean.

6. Who has been appointed as the next Chief of the Indian Navy?

Answer: Dinesh Kumar Tripathi.

7. Who won the Best Airport Award at the Skytrax Awards 2024?

Answer: Hamad International Airport (Doha).

8. Who has become the second player to play 250 matches in the history of IPL?

Answer: Rohit Sharma.

9. Hindustan Zinc has reached what position in silver production globally?

Answer: Third.

10. Recently India is supplying BrahMos supersonic cruise missile to which country?

Answer: Philippines.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *