Computer Awareness Questions and Answer Set - 15

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 15

Computer Awareness Questions and Answer Set - 15

1. Refresh Rate of the monitor is measured in? 

Answer: Hertz 

2. What was the chief component of the first-generation computers? 

Answer: Vacuum tube & Valves

3. The geometric arrangement of devices on the network is called...........?

Answer: Topology

4. An image on a computer screen is made up of__?

Answer: Pixels 

5. Full form of MAN?

Answer: Metropolitan Area Network

6. What is a half byte also called as? 

Answer: Nibble 

7. A ________ is approximately a million bytes?

Answer: Megabyte

8. The common name for the crime of stealing passwords is__?

Answer: Spoofing

9. Help Menu is available at which button?

Answer: Start 

10. What does DMA stand for? 

Answer: Direct Memory Access

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0