Computer Awareness Questions and Answer Set - 14

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 14

Computer Awareness Questions and Answer Set - 14

1. Switching device of the fifth-generation computer is__? 

Answer: VLSI

2. The unit KIPS is used to measure the speed of __? 

Answer: Processor

3. DOS stands for__?

Answer: Disk Operating System

4. What is a joystick primarily in computers used for? 

Answer: Computer Gaming

5. Which of the following commands is given to reboot the computer?

Answer: Ctrl+Alt+Del

6. What is correcting errors in a program called?

Answer: Debugging

7. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?

Answer: Worm

8. COBOL is an acronym for ______?

Answer: Common Business Oriented Language 

9. The ability of an OS to run more than one application at a time is called?

Answer: Multitasking 

10. What is the functional key to display a save-as box?

Answer: F12 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0