Computer Awareness Questions and Answer Set - 13

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 13

Computer Awareness Questions and Answer Set - 13

1. Office LANs, which are scattered geographically on a large scale can be connected by the use of corporate__?

Answer: WAN (Wide Area Network)

2. MICR stands for__?

Answer: Magnetic Ink Character Recognition 

3. Name of 1st electronic computer?

Answer: ENIAC

4. MSIC stands for _?

Answer: Medium Scale Integrated Circuits

5. The scrambling of code is known as__?

Answer: Encryption

6. A fault in a computer program which prevents it from working correctly

Answer: Bug

7. Which button makes alphabets/letters in uppercase and lowercase and numbers to symbols?

Answer: Shift

8. When a computer is switched on, the booting process performs__? 

Answer: Power-on self-test

9. What is the software frequently utilized by end-users called (like Word, PowerPoint)?

Answer: Application Software 

10. Unit of measurement of the output quality of a printer?

Answer: Dot per sq. inch 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0