Computer Awareness Questions and Answer Set - 12

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 12

Computer Awareness Questions and Answer Set - 12

1. In which type of computer, data are represented as discrete signals? 

Answer: Digital Computer 

2. What is the Scientific Name of the Computer? 

Answer: Sillico sapiens

3. Computers, combine both measuring and counting, are called__?

Answer: Hybrid Computer 

4. What is FORTRAN?

Answer: Formula Translation 

5. What translates and executes a program at run timeline by line? 

Answer: Interpreter

6. What converts an entire program into machine language?

Answer: Compiler

7. EEPROM stands for__?

Answer: Electronic Erasable Programmable Read-Only Memory

8. Which programming languages are classified as low-level languages?

Answer: Assembly Language 

9. The first web browser is__

Answer: Mosaic

10. First page of the Website is termed as__?

Answer: Homepage

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0