Computer Awareness Questions and Answer Set - 11

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 11

Computer Awareness Questions and Answer Set - 11

1. Which is not the function of the Operating System?

Answer: Virus Protection

2. The basic goal of the computer process is to convert Data into _________

Answer: Files

3. UTF8 and UTF16 are two different types of what?

Answer: Character Encodings

4. Which Open Systems Interconnections(OSI) layer does IP address belong to?

Answer: Network layer

5. Which of the following computer language is used for artificial intelligence?

Answer: PROLOG

6. Which device changes information into digital form?

Answer: Digitizer

7. A path by which communication is achieved between a central processor and other devices is called

Answer: Bus

8. One megabyte equals approximately

Answer: 1 million bytes  

9. Alerts mostly appear in

Answer: Dialog box

10. While working on Microsoft Word, which is the command for “Undo”? 

Answer: Cntrl +Z 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0