Computer Awareness Questions and Answer Set - 10

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 10

Computer Awareness Questions and Answer Set - 10

1. Restarting a computer that is already on is referred to as ______

Answer: Warm booting 

2. A small or intelligent device is so-called because it contains within it a

Answer: Sensor

3. Computer program that translates one program instructions at a time into machine language is called a/an

Answer: Interpreter  

4. If a file has a .BMP file extension, what kind of data does it contain?

Answer: Raster Graphics

5. Which was an early mainframe computer?

Answer: ENIAC

6. In a client/server model, a client program ________

Answer: Asks for information

7. _____ is the high-speed memory used in the computer.

Answer: Cache 

8. _______ is a power strip that has circuits designed to reduce the effects of a surge in electrical power

Answer: Surge suppressor 

9. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called

Answer: Instructions  

10. What is an intranet that extends over the Internet called?

Answer: Extranet

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0