Computer Awareness Questions and Answer Set - 09

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 09

Computer Awareness Questions and Answer Set - 09

1. A collection of program that controls how your computer system runs and processes information is called

Answer: Operating system

2. Dos and Windows 3.x support file names upto______characters in length

Answer: Eight

3. Which is another name for functional language?

Answer: Application language

4. A notation used to express clearly on the algorithm is known as

Answer: Algorithmic language

5. Compression of digital data for efficient storage is

Answer: Packing  

6. An operating system intended for use on microprocessor-based systems that support a single user is

Answer: CP/M

7. Computer memory consists of

Answer: RAM, ROM & PROM

8. What does EPROM stand for?

Answer: Erasable Programmable Read-Only Memory

9. It is a small file that a Web server automatically sends to your PC when you browse certain Web sites

Answer: Cookies

10. MDR (Memory Data Register) holds the

Answer: Number of transistors   

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0