Computer Awareness Questions and Answer Set - 05

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 05

Computer Awareness Questions and Answer Set - 05

1. In Windows operating system the ———————is the main screen area that one sees after he turn on a 
computer and log on to Windows.

Answer: Desktop

2. In Windows operating system it sits at the bottom of the windows desktop screen. It shows you which programs are running and allows you to switch between them. It also contains the Start button which one can use to access programs, folders, and computer settings.

Answer: Task Bar

3. In Windows operating system these are small pictures that represent files, folders, programs, and other items.  Each one is used to make the computer do something

Answer: Icons

4. In Windows operating system it is the long horizontal bar at the bottom of a screen. Unlike the desktop, which  can get obscured by the windows on top of it, it is visible almost all the time

Answer: Task Bar

5. In Windows operating system it is a very important part of Windows, clicking on it opens up what is called 
the start menu

Answer: Start Button

6. In Windows operating system when you delete a file or folder, it doesn’t actually get deleted right away, it goes to the ————

Answer: Recycle Bin

7. In Windows operating system the clock in windows xp sits on the —————and displays the system time

Answer: Taskbar   

8. Word Processors that is the part of the Windows operating system

Answer: WordPad

9. Microsoft Windows provides a graphics application named

Answer: Paint

10. Text Editor that is the part of the Windows operating system

Answer: Notepad

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0