Computer Awareness Questions and Answer Set - 04

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 04

Computer Awareness Questions and Answer Set - 04

1. The following device allows the user to add external components to a computer system

Answer: Keyboards

2. Software that manages data in more than one file at a time and these files are treated as tables with rows and  columns rather than  as lists of records is

Answer: Relational DataBase Management  Package

3. A program that remains in the memory while other programs are executing

Answer: Resident Program

4. The total time elapsed between submission  of command and data to a computer and  getting the result of 
the computation is the

Answer: Response time

5. An automatic machine that is made to perform routine human tasks is

Answer: Robot 

6. The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called

Answer: Run time

7. Computer network is a

Answer: A distributed data processing system

8. A process of collecting, organizing, storing and otherwise maintaining a complete historical record of 
programs and other documents used or prepared during the different phases of the system is called

Answer: Documentation

9. What are the connector symbols?

Answer: They are used in a flowchart

10. Console is

Answer: A device that enables human operators to communicate with the computer

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0