Computer Awareness Questions and Answer Set - 03

We provide the Computer Awareness questions and answers for the competitive exams such as IBPS, SBI, TNPSC, UPSC, etc.. Candidates who prepare for the competitive exams can use this post for their preparation.

Computer Awareness Questions and Answer Set - 03

Computer Awareness Questions and Answer Set - 03

1. CPU performs read/write operations at any point in time in

Answer: EPROM 

2. Bit stands for

Answer: Binary digit

3. The ________ can be programmed one time by either the manufacturer or the computer user. Once 
programmed, it cannot be modified

Answer: PROM

4. A coding structure in which characters are represented by means of a series of parallel bars is

Answer: Bar Code

5. The hexadecimal number system has a base of

Answer: 16

6. A __________ card connects each computer to the wiring in the network

Answer: network interface

7. PC cards, flash memory cards, and smart cards are all examples of

Answer: Solid-state storage devices

8. A ____________ is a unique identification number generated by a computer hardware component or a
program

Answer: GUID 

9. During the ____________ operation, the control unit determines what the program is telling the computer to 
do

Answer: Decode  

10. The communication between a processor and other devices inside the computer is done through

Answer: Bus

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0