Wednesday, 24 April 2019   |

Blog - TamilNadu Static GK

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 3


1. In which year the name of the Madras was changed into TamilNadu?

Answer: 1969

2. What is the capital of Tamilnadu?

Answer: Chennai

3. Which place is called as the Gateway of Tamilnadu?

Answer: Thoothukudi

4. What is the official language of Tamilnadu?

Answer: Tamil

5. How many districts in Tamilnadu?

Answer: 32

6. Which TamilNadu temple tower is the state emblem?

Answer: ...


Date: 10 April 2019    Comments: 0

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 2


Tamilnadu General Knowledge Questions and Answers:

1. How many members are there in Rajya Sabha from TamilNadu?

Answer: 18

2. What is the traditional food of TamilNadu?

Answer: Rice

3. Which is the cash crops of TamilNadu?

Answer: Cotton

4. Which is the traditional festival of TamilNadu?

Answer: Pongal

5. Which is the longest river in TamilNadu?

Answer: Kaveri River

6. A place where three seas meet ...


Date: 10 April 2019    Comments: 0

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 1


Tamilnadu General Knowledge Questions and Answers:

1. Who is the author of Tamil Thai Vazhthu?

Answer: P. Sundaram Pillai

2. Who is the first chief minister of TamilNadu?

Answer: A. Subbarayalu Reddiar

3. Which ocean is present in the eastern part of TamilNadu?

Answer: Bay of Bengal

4. Which state is the northern part of TamilNadu?

Answer: Andhra Pradesh

5. Where is Tamil Nadu Legislative Assembly situated?

Answer: Fort St. ...


Date: 10 April 2019    Comments: 0

1