Friday, 06 December 2019   |

Blog

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 3


1. In which year the name of the Madras was changed into TamilNadu?

Answer: 1969

2. What is the capital of Tamilnadu?

Answer: Chennai

3. Which place is called as the Gateway of Tamilnadu?

Answer: Thoothukudi

4. What is the official language of Tamilnadu?

Answer: Tamil

5. How many districts in Tamilnadu?

Answer: 32

6. Which TamilNadu temple tower is the state emblem?

Answer: ...


Date: 10 April 2019    Comments: 0

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 2


Tamilnadu General Knowledge Questions and Answers:

1. How many members are there in Rajya Sabha from TamilNadu?

Answer: 18

2. What is the traditional food of TamilNadu?

Answer: Rice

3. Which is the cash crops of TamilNadu?

Answer: Cotton

4. Which is the traditional festival of TamilNadu?

Answer: Pongal

5. Which is the longest river in TamilNadu?

Answer: Kaveri River

6. A place where three seas meet ...


Date: 10 April 2019    Comments: 4

TamilNadu Static Gk Questions and Answers - 1


Tamilnadu General Knowledge Questions and Answers:

1. Who is the author of Tamil Thai Vazhthu?

Answer: P. Sundaram Pillai

2. Who is the first chief minister of TamilNadu?

Answer: A. Subbarayalu Reddiar

3. Which ocean is present in the eastern part of TamilNadu?

Answer: Bay of Bengal

4. Which state is the northern part of TamilNadu?

Answer: Andhra Pradesh

5. Where is Tamil Nadu Legislative Assembly situated?

Answer: Fort St. ...


Date: 10 April 2019    Comments: 0

ACIO Exam Study Material Set - 03


1. Which Planet is nearest to the earth?

Answer: Venus

2. Who invented the Decimal system?

AnswerBhaskara

3. Which is the longest latitude?

Answer: Equator 

4. Which bank is called as Imperial Bank of India?

Answer: State bank of India (SBI)

5. Which bank is called as the Banker of ...


Date: 09 April 2019    Comments: 0

ACIO Exam Study Material Set - 02


1. Who was the 1st speaker of Lok Sabha?

Answer: M. A. Ayyangar

2. Who said, “Good governence can never be the substitute of self-governance"?

Answer: Mahatma Gandhi

3. Who is the Editor of WikiLeaks?

Answer: Julian Assange

4. Name of the device measured the Humidity?

Answer: Hygrometer

5. Who did the first census in India?

Answer: Lord ...


Date: 09 April 2019    Comments: 9

ACIO Exam Study Material Set - 01


1. How many languages and dialects are spoken by people all over the world?

Answer: 9,000

2. Approximately, how many people speak the Chinese language?

Answer: 1 billion

3. The language with the richest vocabulary is

Answer: English

4. How many words are there in the English Language?

Answer: 4,50,000

5. Which is the oldest Indian ...


Date: 09 April 2019    Comments: 35

1